Utvärdering v. 1

w30w1

Ja då har vi överlevt vår första vecka. Hur har det gått?

För mig har det varit helt problemfritt faktiskt. Jag har endast känt lite extra hunger i början på veckan men annars har jag mått bra. Lite tröttare på kvällarna kanske men det kan lika gärna berott på annat. Lugn mage, finare hy. Törstig ofta.

Mannen i huset har haft det mer besvärligt och tyckt att det varit som att sluta snusa. Han har varit trött och orkeslös men i helgen vände det och blev bättre.

För mig är största problemet frukosten. Ägg, ägg och ägg. Jag har svårt för ägg men det är det mest perfekt sammansatta livsmedlet och går att variera så jag försöker vänja mig.
Chiapudding var…speciellt… Förstår inte riktigt hur det kan ha blivit så otroligt populärt. Sååå gott är det inte. Smaken är ok men konsistensen är inte jätterolig. Slajmig. Som fiskägg. Det är omega-3-rikt och fullt av fibrer men jag tycker att det är mer hälsosamt än supergott.

Jag har varierat mig med paleogröt (recept finns under ”frukost”) med  massor med bär och det var välbehövligt och gott. Ja, jag vet att jag inte har med det på matsedeln men matsedeln är ju bara inspiration, så länge man följer riktlinjerna för W30 så kan man äta vad man vill till frukost. Gårdagens middag funkar utmärkt om man vill det.

Jag är kär i min matberedare. Världens bästa uppfinning när man lagar mat från grunden. Herregud vad man sparar tid! Det är roligt att använda den också, man blir sugen på att stoppa ner mer och mer saker haha.

Matplaneringen har varit guld värd. Jag tror vi har sparat pengar på att jag vet exakt vad jag ska handla och hållt mig till listan. Slänger inte lika mycket mat heller.
Skönt att inte behöva fundera på vad man ska laga för mat eftersom det redan är bestämt.
Som det sägs; ”Failure to plan is a plan to fail”.

Svårast har varit att bryta gamla vanor. På kvällarna när man tittar på film blir man lätt lite rastlös när man inte har något att knapra på. Gör en god dipp och doppa lite grönsaker om det känns övermäktigt att låta bli att äta.

Annars har jag inte något mer att tillägga tror jag…
Ser fram emot v 2!