Tex-mex och Tacokrydda

IMG_9133

I skrivande stund är det fredag och i många svenska (ironiskt nog haha) hushåll innebär det att det blir tacos till middag. Jag gillar traditioner och jag älskar tex-mex mat och nu när det finns sätt att anamma denna tradition paleo-style kan jag mycket väl tänka mig att festa loss på detta varje fredag!
Produkterna som säljs i de flesta affärer, som t ex salsan, bröden, kryddblandningarna, chipsen mm, är för det mesta fulla med tillsatser och socker. Jag kommer lägga upp recept på allt från tacokrydda till köttfärsen, hur man gör en salsa, guacamole, pico de gallo och  ”tortillabröd”, allt som behövs för en komplett fredagskväll!
Ha en underbar helg!

Tacokrydda
Det här receptet har jag sett på många bloggar och hemsidor så det är svårt att tillskriva någon äran. Man kan laborera fram- och tillbaka med mängden och ha i mer av sin favoritkrydda. Det här receptet räcker till 1 kg köttfärs.

Ingredienser:
3 tsk salt
4 tsk chilipulver
4 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
2tsk lökpulver
2 tsk spiskummin
1 tsk cayennepeppar

Blanda samman allt och förvara i en burk med tättslutande lock.

Tips: När jag tillagar min köttfärs brukar jag bryna den på hög värme så att den får färg och att all vätska i färsen avdunstar snabbt (annars kokar färsen). När köttet är någorlunda färdigt häller jag på min kryddblandning och steker ett tag till. Därefter häller jag på 1 dl vatten och rör om ordentligt. Vätskan hjälper till att fördela kryddorna jämt över hela färsen samt att göra köttet lite saftigare. När vattnet kokat bort tillsätter jag några teskedar salsa och låter det puttra på i några minuter.