Chimichurri-marinerad Fläskytterfilé

IMG_9187

När jag lagar mat händer det ofta att jag lagar mycket åt gången för vissa saker håller länge och går att variera. En sådan sak är chimichurri. Ju längre den får stå, desto bättre smakar den och den är helt underbar att använda som marinad. Jag brukar ta en plastpåste, slänga ner köttet där och sedan på med ganska mycket chimichurri. Sedan kramar jag ur all luft ur påsen och knyter en knut. Därefter masserar jag in marinaden i köttet och lägger sedan in påsen i kylen. För bäst resultat bör köttet få ligga och dra i marinaden över natten men den smakar mycket även efter bara 30 minuter!
Ta ut påsen ur kylen en bra stund innan tillagning så att köttet blir rumstempererat.

Ingredienser:
1 st Fläskytterfilé
Chimichurri

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Marinera köttet enligt ovan.
När du är redo att tillaga köttet flyttar du över den från plastpåsen till en ugnssäker form.

IMG_9179

Stick i en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och sätt formen i ugnen på mellersta hyllan.
Jag brukar ta ut köttet när det är well done, alltså vid 80 grader i innertemperatur (trots det blir det faktiskt väldigt saftigt!), eftersom jag inte vill ta några risker i o m att min dotter kanske ska äta också, men det går bra att ta ut köttet tidigare om man föredrar det mer rosa.

Servera med tex rotmos och en sallad!

IMG_9188