Stekt lax med potatis- och palsternackspuré med saffransmajonnäs

*bild kommer senare

Jag ÄLSKAR potatis! Jag är väldigt glad att den ingår i W30 numera. Jag har dock inte lagt till den speciellt många gånger i matsedeln eftersom den är väldigt energirik och jag har ett stillasittande jobb och känner väl att jag får välja mina tillfällen när jag ska äta den lilla godingen.
Till fisk känns det som ett självklart val då jag tycker det mättar lite dåligt annars. Jag har dock valt att blanda ut moset med palsternacka men om du föredrar rent potatismos eller bara kokt potatis så kör på det!
I normala fall när jag gör mos brukar jag ha i mjölk eller grädde men nu fick jag nöja mig med en skvätt skirat smör (ghee).

Ingredienser:
4 port lax
500 g mjölig potatis
500 g palsternacka
Några matskedar ghee
1 sats majonnäs
0,5 g saffran
Salt
Vitpeppar
Kokosfett till stekning

Gör så här:
Blanda majonnäsen med valfri mängd saffran. Låt stå kallt i väntan på servering.
Skala och tärna potatis och palsternacka. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
Pressa potatisen och palsternackan och blanda ner några matskedar ghee. Smaka av med salt och peppar.
Stek fisken ett par minuter på varje sida på medelvärme i en stekpanna.
Servera med saffransmajonnäsen.