Whole 30 tidsaxel

W30tips

Om du genomför eller planerar att genomföra en whole 30, läs här; http://whole30.com/2013/08/revised-timeline/

De första 2-3 veckorna kan vara outhärdligt jobbiga. Man kan känna sig trött, svullen, grinig, förbannad, toksugen, ha huvudvärk, bli förstoppad, få diarré osv och det kan vara väldigt svårt att förstå varför man började med en W30 överhuvudtaget. Ska man inte må bättre och ha MER energi av detta?
Jo och i det långa loppet är det precis vad som kommer hända. Men det är så att hur dåligt du mår under de första veckorna står i direkt proportion till hur dåligt du har ätit innan du påbörjade din W30. Din tarmflora ska ställa om sig till att bryta ner grönsaker och kött istället för socker och gluten. Tarmarna kommer att börja reparera sig själva och rensa ut dåliga saker kroppen lagrat när du inte ätit bra. Alla hormoner ska ställas om. Framförallt ni som dricker mycket läsk kommer att känna av detta.

images20

”The Whole 30 Timeline” som jag länkar till ovan förklarar hur du kommer känna dig och varför på ett bra sätt. Om man är välinformerad ökar chansen att man fattar bra/rätt beslut och håller sig till kostplanen även om varenda fiber i din kropp skriker efter en varm fralla med smör eller en snickers.

images23

Som de skriver på whole30.com; Man genomför en W30 för sin egen skull, för att man förtjänar att må bra. 30 dagar är ingen tid egentligen att lägga på sin hälsa och i proportion till annat är det inte speciellt svårt.  Att bekämpa cancer är svårt. Att överleva en hjärtinfarkt är svårt. Att leva med diabetes är svårt. Att vara överviktig är svårt.
Att sluta med mjölk i kaffet är inte svårt. Inte heller att äta grönsaker istället för pasta.
Reflektera över hur du känner dig och betänk vad du utsatt din kropp för genom tidigare kostval som får den att slå bakut när du berövar den socker och annat gift.

Du gör det här för DIN skull. 30 dagar är ingenting.

images22