Helstekt högrev med chimichurri och rotfrukter

IMG_0824

I vanliga fall brukar jag alltid använda vin eller öl när jag tillagar min högrev så jag har funderat länge på vad jag kan använda istället som är w30-godkänt. Jag tycker resultatet blir bäst om köttet tillagas med lite vätska. Buljong kan funka men det är grymt svårt att hitta färdig buljong som inte innehåller socker eller gluten. Du kan ju givetvis göra din egen buljong men det orkar inte jag.
OM du hittar en buljong som funkar (tipsa mig gärna om vilken!) kan du tillaga köttet som jag gjort tidigare (se under ”kött”) men byt ut vinet mot buljongen. Annars kan du göra den utan vätska, som jag gjort nedan.
Recept på hur man tillagar rotfrukter och chimichurri finns redan under ”Tillbehör” och ”Såser och dressingar”.

Ingredienser:
1 högrev (min är på 1,4 kg men du kan ta en mindre bit)
Salt
Peppar
Rosmarin
Vitlökspulver
Kokosfett

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg köttet i en ugnsfast form och pensla det med lite smält kokosfett.
Salta och peppra och ställ in i ugnen i 4-6 timmar, beroende på vilken storlek du har på köttet.
Ju längre tid köttet är inne, desto mörare blir det.
Du kan om du vill, även ställa in en form med vatten i botten på ugnen då ångan från vattnen hjälper till att möra köttet ytterligare.

Servera med rotfrukter och chimichurri.