Pannkakor

IMG_9276

Dessa pannkakor tar hundra år att göra men de är väl värda att vänta på! De smakar till och med godare än vanliga pannkakor och de är helt glutenfria och helt mejerifria.
Det som tar lång tid är själva gräddningen, då den måste göras på medelvärme för att pannkakan ska gräddas ordentligt utan att brännas. Mitt tips är att göra dem när du har gott om tid och inte är jätte hungrig. Själv brukar jag göra dem på fredagskvällar och äta dem till frukost dagen därpå. Om du byter ut vaniljpulvret mot salt kan du fylla pannkakorna med något gott och gratinera i ugnen – vips så har du gjort fyllda crepes.
Receptet blir till 7-8 st små pannkakor.

Ingredienser:
1 msk fiberhusk
1 ägg
2 dl kokosmjölk
1 tsk smält kokosfett
Vatten
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
Värm upp en stekpanna på 3ans värme.
Vispa ägget med fiberhusken ordentligt tills klumparna försvinner.
Vispa ner alla övriga ingredienser utom vattnet.
Fiberhusken sväller allt eftersom tiden går så smeten blir tjockare och tjockare, varpå man då och då behöver späda ut smeten med lite vatten. Man kan också behöva hjälpa till med att smeta ut smeten i stekpannan med en sked.
Grädda pannkakorna utan att tillsätta fett i stekpannan. De är svåra att vända så det bästa resultatet får du om du

  • Gör relativt små pannkakor
  • Inte försöker vända pannkakan förrän kanterna börjar bli lite bruna
  • Vänder pannkakan med hjälp av en stekspade i ena handen och med en kniv i den andra, så att du med knivens hjälp kan lyfta upp pannkakan tillräckligt för att få in stekspaden under pannkakan utan att den går sönder.
  • inte får för dig att göra flera satser på samma gång. Smeten hinner svälla och bli för tjock innan du kommit halvvägs.
  • Har tålamod. Läs en bok, se på tv, surfa på nätet medan du gräddar så är det inte så tråkigt.

Servera dem med tinade, mosade bär (med lite honung och vaniljpulver i för festligare tillfällen) eller fyll dem med någon god röra!