Currykyckling

IMG_9828

En av de största utmaningarna för mig när det gäller matlagning är att komma på en rätt som innehåller grönsaker, lagom med protein och fett och som min dotter vill äta. Just nu är hon tyvärr inne i en jag-vill-bara-äta-pasta-period och all-mat-måste-vara-slät men det positiva med det är att så länge jag serverar pasta så äter hon vad som helst till (så länge det är finmalet haha, annars pillar hon bort allt). Denna rätt blev en succé och även vi vuxna tyckte den var god. Om du inte ska servera den till något barn kan du vara mer generös med sambal oeleken.

Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
1 sötpotatis
1 gullök
4 vitlöksklyftor
1-2 morötter
Curry
Salt
Vitpeppar
1-2 pkt ekologisk Bacon
1 pkt frusen Mango
1 Banan
Sambal Oelek
5 dl grädde eller kokosmjölk eller 50/50 av varje.

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar eller strimlor.
Riv sötpotatisen och morötterna på den grova sidan på ett rivjärn.
Hacka gullöken och pressa vitlöken.
Skär baconen i bitar och bananen i ”slantar”.
Bryn kycklingen i en stekpanna och krydda med salt, peppar, curry och sambal oelek efter tycke och smak. Om du lagar mat till barn kan du antingen krydda lite mer sparsamt eller dela upp maten i två olika stekpannor innan du kryddar (det brukar jag göra).
Om allt får plats i stekpannan tillsätter du alla grönsaker och kryddar lite till, alternativt lägger du över kycklingen i en gryta och steker grönsakerna i stekpannan och flyttar sedan över dem till grytan när de är mjuka och kryddade till belåtenhet.
Tillsätt grädden/kokosmjölken (jag använde 50/50 för jag hade två öppnade förpackningar och det blev gott!) och låt puttra.
Bryn baconen i en stekpanna och släng sedan ner dem i grytan.
Tillsätt mangon och bananen och låt allt puttra samman en stund. Smaka av med kryddor och servera sedan med en sallad. Kan tänka mig att lite nötter till blir väldigt gott!
Dotterns mat mixade jag med en stavmixer och serverade med pasta.